Ajándék lónak ne nézd az …árát!

 

Manapság az internet világában sok-sok ajándék készül. Szinte bármelyik oldalra kattintasz, van lehetőséged ingyenesen letölthető ajándékot kapni. Esetleg felajánlanak egy konzultációt, workshop-on való részvételt, vagy 1 Ft-ért könyvet stb.

Azért készítik ezeket az ajándékokat, hogy az olvasókkal tartsák a kapcsolatot, megoszthassák a gondolataikat, véleményeiket, tudásukat, akár az általa képviselt speciális témában, vagy bármilyen más témakörben.

Sok-sok idő és munka lakozik eme ajándékok mögött, amit kevésbé sejt a kedves olvasó. Jó „magyar ember” módjára örül, hogy ingyen van, kéri, letölti, jobb esetben elolvassa, vagy későbbre elraktározza, rosszabb esetben pedig meg sem nézi.

Pedig nagy-nagy szeretettel készülnek ezek az anyagok; rengeteg idő ráfordításával, számítógép előtt pötyögtetve, esetleg a videó felvételt százszor megismételve, azért, hogy a lehető legjobbat kapja minden kedves hírlevél feliratkozó, vagy a honlapokat böngésző érdeklődő ember.

Nincs is ezzel semmi baj, hisz ajándéknak készül, az ajándéknak pedig mint tudjuk, nem nézzük az..árát.

Viszont… úgy gondolom, hogy az energiák kicsit elcsúsznak eme estben. Az egyik oldalon van a sok-sok idő, befektetett munka, a másik oldalon pedig… jobb esetben egy befogadás (ezen azt értem, hogy az ajándékot elolvassa, elfogadja, esetleg használja) más esetben pedig sutba dobja. Hát így a mérleg serpenyője jócskán ki van billenve.

Kedvezményezem, hogy;

  1. az ajándékkészítő pár sorban írja oda, hogy mennyit dolgozott vele, mennyi időt töltött az elkészítéssel, milyen tanfolyamon vett részt a tudás érdekében, hány könyvet olvasott ki stb.
  2. a kedves olvasó pedig ezt valahogy reagálja le, például egy facebook megosztással, egy köszönöm hozzászólással, egy tetszik- nem tetszik interakcióval, ajánlásával tovább küldheti barátainak, ismerőseinek stb.

Így tud az a bizonyos serpenyő egyensúlyba kerülni, és így tudjuk segíteni egymást, hisz egy hajóban evezünk mindannyian. A hajó kormányosa pedig fontos ember, de ha nincs utas, minek szálljon fel a fedélzetre?

Nos, ezek után rajtad a sor mit teszel!

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal is. Köszönjük!
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •