Az út a fontos, nem a cél

Te hogy jutsz fel a hegycsúcsra?

Tételezzük fel, hogy előttünk egy nagy hegy áll, melyet meg kell mászni ahhoz, hogy tovább haladhass utadon. Ott állsz a hegy lábánál, és nézed, merre felé indulj el. Ha három lehetőséged van, akkor Te melyiket választanád?

 

Az első megoldás, hogy fogod a hegymászó hegymászásfelszerelésed, és toronyiránt nekiveselkedsz a hegynek. Ez a legrövidebb út, de nagyon fárasztó, veszélyes, sőt életed kockáztatod. Nem tudod biztosan, hogy tudásod (ha van egyáltalán a hegymászásban ismereted) elég lesz-e , hiszen egy rossz döntés, mozdulat, és már zuhansz is vissza a mélybe, a kezdetekhez. Hatalmas elszántság, bátorság, bizalom, önismeret kell ehhez az úthoz. De szokták mondani, bátraké a szerencse, és hátha sikerül. Ha nem, hát egy lapra tettél fel mindent, legalább megpróbáltad, és ki tudja lesz-e lehetőség még, ad-e a sors még egy esélyt.

 

A második út, egy mások által megjárt, szépen kibetonozott, szinte már betonútsimára koptatott út, ahol akadály nélkül, na jó, egy kis erőfeszítéssel, lihegéssel, fel tudsz jutni a hegycsúcsra. Szép a kilátás, néha megállsz pihenni, kicsit magányos vagy, kicsit unalmas is, de tudod, mindjárt ott leszel. És igazából megérkezésedkor nincs is mit mesélned, hiszen olyan könnyen ment minden. Nem történt semmi, nincsenek élmények, teljesítetted az utat, célba értél, és várhatod a többi versenyzőt.

 

A harmadik út egy ösvény. Tekergős, kis patakokkal, barátokkal együtt az útonhidakkal, bevisz az erdőbe, aztán ki a tisztásra, lefelé, majd felfelé kanyarodva járhatsz. Lesz egy kilátó, ahol másokkal is találkozol, összebarátkozhatsz, mehettek együtt is, hiszen jól jön a segítség egy-egy akadálynál. Felhasználhatod mások tapasztalatát, megoszthatjátok eledeleteket, közben jókat, nevetgéltek. Este tűzrakásnál mindenki elmeséli történetét, eddigi kalandos útját, és másnap új ismeretekkel, élményekkel teli indulhattok együtt, vagy akár egyedül tovább.

 

És most képzeljük el, hogy a hegy életed egy mostani helyzetét, vagy egy megoldandó problémádat szimbolizálja.

kevés pénz

 

Például: nehéz anyagi helyzetben vagy.

Most indulsz el a hegycsúcs felé, vagyis a megoldás felé.

Ha felérsz a hegycsúcsra, már kezedben lesz a válasz is.

 

Te melyik úton indulnál el a három közül?

Az elsőn? Egyedül küzdve, nagy-nagy kockáztatással?
A másodikon? Végigsétálva a mások által már kitaposott úton, szinte unalmasan, magányosan, mert hát igazából nem is történik semmi veled?
Vagy a harmadik úton, ahol tele élményekkel, kalanddal, tapasztalatokkal, örömmel, jókedvvel, de az is lehet, hogy néha egy kis sírással gazdagodva érkezel meg a hegytetőre?
Ha úgy döntesz, hogy a harmadik ösvényen indulsz el, adok neked még hozzá egy segítséget is.

Ugye szeretsz játszani?

 

Itt egy társasjáték, mely segíti meghozni kérdésedre a választ úgy, mintha a kalandos úton járnál. Játék közben a barátok segítenek az elágazásoknál, mint egy tükörkép mutatják az elakadásokat az életedben, és ott vannak az üzenetek, melyek a tudatalattid legmélyéből hozzák fel a válaszokat. Érzelmekkel teli, felismerésekben gazdag időtöltésben lesz részed, mert ez a játék neked, érted, van.
És még egy jó hír!
Nem kell legyőznöd a másikat. Itt mindenki győztesként lép fel a hegycsúcsra, és csakis önmagát és problémáját hagyja maga mögött, azoktól is szeretettel elbúcsúzva, békével a szívében.
De igazából mindegy, melyik utat választod, a Te utad, a Te döntésed, és hát mint tudjuk, nincs rossz döntés, csak döntés van.
http://testilelkimegujulas.hu/uzenet

 

Maja

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal is. Köszönjük!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Posted in Spiritualítás egyszerűen.